2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2

Students can Download Maths Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2 Questions and Answers, Notes Pdf, 2nd PUC Maths Question Bank with Answers helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka 2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2

2nd PUC Maths Continuity and Differentiability NCERT Text Book Questions and Answers Ex 5.2

Question 1.
Sin (x2 + 5)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2.1

Question 2.
cos (sin x)
Answer:
Let y = cos (sin x)
\(\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}\) = – sin (sin x)x cos x  – cos x sin (sin x)

KSEEB Solutions

Question 3.
sin (ax + b)
Answer:
Let y = sin (ax + b)
\(\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}\) = cos (ax + b)x a = a cos (ax + b)

Question 4.
\(\sec (\tan (\sqrt{x}))\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2.2

Question 5.
\(\frac{\sin (\mathbf{a x}+\mathbf{b})}{\cos (\mathbf{c x}+\mathbf{d})}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2.3

Question 6.
cos x3 . sin2 (x5)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2.4

KSEEB Solutions

Question 7.
\(2 \sqrt{\cot \left(x^{2}\right)}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2.5

Question 8.
\(\cos (\sqrt{x})\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2.6

Question 9.
Prove that the greatest integer function defined by
\(\mathbf{f}(\mathbf{x})=|\mathbf{x}-\mathbf{1}|, \mathbf{x} \in \mathbf{R}\)
is not differentiable at x = 1 and x = 2
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2.7

KSEEB Solutions

Question 10.
Prove that the greatest integer function defined by f (x) = [x], 0 < x < 3 is not differentiable at x = 1 and x = 2.is not differentiable at x = 1 and x = 2.
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 5 Continuity and Differentiability Ex 5.2.8

Leave a Comment

error: Content is protected !!