2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3

Students can Download Maths Chapter 7 Integrals Ex 7.3 Questions and Answers, Notes Pdf, 2nd PUC Maths Question Bank with Answers helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka 2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3

2nd PUC Maths Integrals NCERT Text Book Questions and Answers Ex 7.3

Find the integrals of the functions in Exer­cises 1 to 22:

Question 1.
sin2 (2x + 5)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.1

Question 2.
sin 3x cos 4x
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.2

KSEEB Solutions

Question 3.
cos 2x cos 4x cos 6x
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.3
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.4

Question 4.
Sin3 (2x + 1)
Answer:

2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.5

KSEEB Solutions

Question 5.
sin3 x cos3 x
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.6

Question 6.
sin x sin 2x sin 3x
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.7
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.8

KSEEB Solutions

Question 7.
sin x sin 2x sin 3x
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.9

Question 8.
\(\frac{1-\cos x}{1+\cos x}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.10

Question 9.
\(\frac{cos x}{1+\cos x}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.11
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.12

Question 10.
sin4 x
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.13

Question 11.
cos4 2x
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.14

Question 12.
\(\frac{\sin ^{2} x}{1+\cos x}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.15
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.16

Question 13.
\(\frac{\cos 2 x-\cos 2 \alpha}{\cos x-\cos \alpha}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.17

Question 14.
\(\frac{\cos x-\sin x}{1+\sin 2 x}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.18

Question 15.
tan3 2x sec 2x
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.19

KSEEB Solutions

Question 16.
tan4x
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.20

Question 17.
\(\frac{\sin ^{3} x+\cos ^{3} x}{\sin ^{2} x \cos ^{2} x}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.21

Question 18.
\(\frac{\cos 2 x+2 \sin ^{2} x}{\cos ^{2} x}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.22

KSEEB Solutions

Question 19.
\(\frac{1}{\sin x \cos ^{3} x}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.23
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.24

Question 20.
\(\frac{\cos 2 x}{(\cos x+\sin x)^{2}}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.25

Question 21.
sin-1 (cos x)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.26

Question 22.
\(\frac{1}{\cos (x-a) \cos (x-b)}\)
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.27
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.28

KSEEB Solutions

Question 23.
\(\int \frac{\sin ^{2} x-\cos ^{2} x}{\sin ^{2} x \cos ^{2} x} d x \text { is equal to }\)
(A) tan x + cot x + C
(B) tan x + cosec + C
(C) – tan x + cot x + C
(D) tan x + sec x + C
Answer:
2nd PUC Maths Question Bank Chapter 7 Integrals Ex 7.3.29

Question 24.
\(\int \frac{\mathbf{e}^{x}(1+x)}{\cos ^{2}\left(e^{x} x\right)} d x \text { is equals to }\)
(A) – cot (exx) + C
(B) tan (xex) + C
(C) tan (ex) + C
(D) cot (ex) + C
Answer:
= ∫ sec2 (xex). ex (1 + x) dx = tan (xex) + C
Answer (B)

Leave a Comment

error: Content is protected !!