KSEEB Solutions for Class 5 English Poem Chapter 8 Another Chance

Students can Download English Poem 8 Another Chance Questions and Answers, Summary, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 5 English Karnataka State Board Solutions help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Board Class 5 English Poem Chapter 8 Another Chance

Another Chance Questions and Answers, Summary, Notes

Comprehension

I. Answer the following questions.

Question 1.
Should individuals make attempts in their life for success?
Answer:
Yes, individuals should make attempts in their life for success.

KSEEB Solutions

Question 2.
Does the poet say that one should be connected with one attempt in life?
Answer:
One should be not be contented with one attempt in life but always keep on trying until we succeed.

Question 3.
What helps one to take another chance?
Answer:
A deep desire to try with all our heart.

KSEEB Solutions

Question 4.
Why does the poet say, “never give up in despair”?
Answer:
The poet asks us not to give up in despair, because there’s always a tomorrow and the hope of starting new.

Question 5.
What should we do to make a new start?
Answer:
We should have a deep desire to make a new start and try with all our heart.

Question 6.
What is not stated but implied in the poem?
Answer:
a) We must have the quality of forgiving others
b) we must always be hopeful of a better tomorrow.
c) Forget the past to live in the present for a better future
d) Accept all the challenges in life.

KSEEB Solutions

Question 7.
Complete the following
We should wish for another chance.
Answer:
a) To make a fresh beginning.
b) To change failure into winning.

Question 8.
Identify the rhyme scheme in the poem
Answer:
The rhyme scheme is ABCB. Only the alternating lines end in with rhyming words.
The rhyming words are:
beginning – winning
start – heart
forgiving – living
through – new.

KSEEB Solutions

Question 9.
Recall an instance in your class when you turned your failure into success?
Answer:
For student

Question 10.
What does the poet want us to do?
a) to be hopeful
b) to be gloom
c) to think of alternatives
d) to analyses our failure.
Answer:
a) to be hopeful

Question 11.
What are the desires mentioned in the poem to line a little better?
Answer:
To make a brand new start in life, a chance to erase our mistakes and to change failure into winning.

KSEEB Solutions

Another Chance Summary In English

The poem ‘Another Chance’ written by Helen Steiner Rice describes about another chance of winning over. She adds that by trying with all our heart and forgiving others we can succeed in our lives. One should never give up in despair and think that you are through. The poet also tells that there is always tomorrow and let us hope of starting new.

KSEEB Solutions

Another Chance Summary In Kannada

KSEEB Solutions for Class 5 English Poem Chapter 8 Another Chance 1The Kitten at Play Summary In Kannada 2

KSEEB Solutions

Leave a Comment

error: Content is protected !!