KSEEB Solutions for Class 6 Social Science Chapter 1 Our Karnataka

Students can Download Social Science History Chapter 1 Our Karnataka Questions and Answers, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 6 Social Science helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Syllabus Class 6 Social Science History Chapter 1 Our Karnataka

Kalaburgi Division

Class 6 Social Science Kalaburgi Division Textbook Questions and Answers

Question 1.
Under which section of the Indian Constitution, Kalaburagi Division is granted special status?
Answer:
Article 371 (J) of the constitution.

KSEEB Solutions

Question 2.
In which year Nizam’s province was annexed to India?
Answer:
September 17th, 1948.

Question 3.
Hampi of Ballari was the capital city of which kings?
Answer:
Vijayanagara kings.

Question 4.
Name any two Palegaras who ruled after the fall of Bahamani and Vijayanagar Kings.
Answer:
Krishnappa Nayaka and his son Venkatappa Nayaka.

Fill in the blanks:

  1. _______ in Ballari District was the capital of Vijayanagar kinds.
  2. Districts of Kalaburgi division got independence in the year _______.

Answers:

  1. Hampi
  2. 1948

Natural Resources

Question 1.
Which two rivers are the major rivers of this division?
Answer:
Tungabhadra and Krishna.

KSEEB Solutions

Question 2.
Write the name of one dam in Bidar district.
Answer:
Karnaja dam.

Question 3.
Name the dam which provides irrigation facility to Raichur and Ballari districts.
Answer:
Tungabhadra dam.

Forests, Wildlife

Question 1.
Write the names of any two major rivers in this division.
Answer:

  1. Tungabhadra
  2. Krishna.

Question 2.
Write the names of few wild animals found in this division.
Answer:

  • Langur
  • Deer
  • Fox
  • Bear
  • Wolf
  • Wild dogs

KSEEB Solutions

Question 3.
Name any two persons who fought against the Nizam’s Hyderabad.
Answer:

  1. Swami Ramanandatheertha
  2. Prabhuraja

Question 4.
Name the crops grown in this division.
Answer:
Paddy, Sugarcane, Cotton, textile millet, horsegramand pulses.

Agriculture and Industries

Question 1.
Name the important industries in Kalaburagi Division.
Answer:
Iron and Steel industries, Sugar industries, Cement industries.

Question 2.
Which districts of Kalaburagi division have Iron ore deposits?
Answer:
Ballari and Raichur districts.

KSEEB Solutions

Question 3.
Name the famous Darga in Kalaburgi Division.
Answer:
Khwaja Bhande Nawaz Darga.

Question 4.
Which is the major industry in Kalaburagi district?
Answer:
Iron and steel, Sugar, cement and thermal power plants.

Fill in the blanks:

  1. There is a gold mine in _______ of this division.
  2. Ballari district has _______ wildlife sanctuary.

Answers:

  1. Hatti
  2. Bear

Art, Literature, Music, Folklore, Theatre and Dance

Question 1.
Name two epic poems written during ancient times in this division.
Answer:
Kaviraja Marga and Vikramarjuna Vijaya.

Question 2.
Write a short note on Vachana Movement .
Answer:
‘Vachana Movement’ is a social reform movement of Karnataka which started in the twelfth century in Kalyana of Kalaburagi division. The Vachana movement was launched to wage a war against untouchability. Basavanna, Allamaprabhu, Akkamahadevi, Jedara Dasimaiah, Siddarama are well known ‘Vachanakara’s.

Question 3.
Name two people who are well known in the field of Daasa sahitya.
Answer:

  1. Purandaradasa
  2. Kanakadasa

KSEEB Solutions

Question 4.
Name the folk dances of Kalaburagi Division.
Answer:

  1. Nandi kunitha
  2. Alavi kunitha
  3. Choudammana kunitha
  4. Lambani kunitha
  5. Kolata
  6. Veeragase
  7. Durga – Muragi

Education and Health

Question 1.
Name the university in Raichur of this division.
Answer:
Agriculture university.

Question 2.
Name any two universities in Ballari district.
Answer:

  1. Kannada University in Hampi
  2. Shrikrishnadevaraya university in Ballalri.

KSEEB Solutions

Question 3.
Where is Kannada University located?
Answer:
Hampi.

Fill in the blanks:

  1. Karnataka Central University is in district
  2. Name of the University in Ballari’s Hampi is

Answers:

  1. Kalaburagi
  2. Kannada University

Cultural Heritage

Question 1.
Apart from the freedom struggle two more movements took place in Kalaburagi Division. Name them.
Answer:
Library movement and National School Movement.

Question 2.
What is the name of Nizam’s private army?
Answer:
Razaks.

KSEEB Solutions

Question 3.
Name any two national schools established in Kalaburagi division to support the freedom struggle.
Answer:

  1. Nutan Vidyalaya, Kalaburagi (1907)
  2. Vidyananda Gurukula, Kukanoor (1922) .

Question 4.
When did Nizam province become part of lndia?
Answer:
September 17,1948

Question 5.
Name the important freedom fighter from Kalaburagi Division.
Answer:
Kalyana Shetty of Maregau, Chandrashekar Patil of Maregau Sardar Sharanagowda Inamdhar.

Class 6 Social Science Our Karnataka Additional Questions and Answers

Question 1.
How many districts has Kalaburgi division, Name them.
Answer:
Kalaburagi Division has six districts. They are

  1. Kalaburagi
  2. Bidar
  3. Ballari
  4. Raichur
  5. Koppala
  6. Yadgir

KSEEB Solutions

Question 2.
Which committee was appointed to look into the reasons for backwardness of Kalaburagi division?
Answer:
The committee on Redressal of regional imbalance chaired by Dr. Nanjundappa in 2000.

Question 3.
Why is Kalaburagi Division considered the most backward division of Karnataka state?
Answer:
Because it has low literary rate, per capita income, yeild per hectare and low life expectancy.

Question 4.
Where did the ‘Vachana Movement’ begin?
Answer:
In Kalyana of Kalaburagi division.

Question 5.
Name the important rivers of Kalaburagi division?
Answer:

  1. Tungabhadra
  2. Krishna
  3. Mullamari
  4. Bennetora

Question 6.
Which wildlife sanctuary is found in Ballari district?
Answer:
Daroji Bear sanctuary.

Question 7.
Name the important minerals and ores found in this region?
Answer:
Silver, Silica, Gold, Iron ore, Manganese ore and Granite.

Question 8.
Name the epic written by Adikavi pampa.
Answer:
Vikramarjuna Vijaya.

KSEEB Solutions

Question 9.
Name the ‘three gems’ of Kannada literature.
Answer:
Pampa, Ponna and Ranna

Question 10.
Name the first Grammar book of Kannada language who wrote it?
Answer:
Shabdamani Darpana by Keshiraja.

Question 11.
Which movement is associated with the war against untouchability.
Answer:
Vachana Movement.

Question 12.
Who formed ‘Dasakoota’?
Answer:
Shrivysaraya.

Question 13.
Name the famous musicians of Kalaburagi division.
Answer:
Pt. Tharanath, Gazal Gundamma, Subdramma Mansoor and Siddarama Jambaladinni.

Question 14.
Name the famous personality associated with ’Togalu Bombe’ theatre.
Answer:
Belagal Veeranna.

KSEEB Solutions

Question 15.
Which Palegara waged war against the British during Independence Movement?
Answer:
Raja Venkatappa Nayaka.

Fill in the blanks:

  1. The private army of the Nizam of Hydrabad was known as _______.
  2. The committee on _______ was formed in 2000.
  3. _______ project provides irrigation facility to Bidar district.
  4. _______ Bear sanctuary is in Ballari district.
  5. _______ gold mine in Raichur.
  6. _______ wrote ‘Vikramarjuna Vijaya’ a kannada epic.
  7. _______ movement, a social reform movement started in Kalyana of Kalaburagi division.
  8. Philosophical lyrics are called _______.

Answers:

  1. Razak’s
  2. Redressal of Regional imbalances
  3. Karanja
  4. Daroji
  5. Hatti
  6. Adikavi Pampa
  7. Vachana
  8. Tatra Padagalu

Match the following:

A B
1. Kalaburgi division a. Dr. Nanajundappa
2. Redressal of Regional Imbalances b. Waged war against British
3. Hyderabad c. Gold Mines
4. Raja Venkatappa Nayaka d. Krishna River
5. Hatti e. Bidar
6. Iron ore f. Most backward division in Karnataka
7. Basavasagara dam g. Ballari
8. Daroji Bear Sanctuary h. Folklore theatre
9. Khwaja Bhande Nawaz Darga i. Ballari
10 Shabdhamani Darpana j. Nizam
11. Vancha Movement k. Keerthanas
12. Purandaradasa l. War against untouchability
13. Togalu Bombe Atta m. Keshiraja

Answers:

  1. f
  2. a
  3. j
  4. b
  5. c
  6. i
  7. d
  8. g
  9. e
  10. m
  11. l
  12. k
  13. h

Districts of Kalaburgi Division

Class 6 Social Science Districts of Kalaburgi Division Textbook Questions and Answers

Question 1.
How many districts are there in Kalaburgi Division?
Answer:
Six districts.

KSEEB Solutions

Question 2.
Name any three kingdoms who ruled in Kalaburagi Division.
Answer:
Rashtrakutas, Kalyana, Chalukyas, Bahamani and Vijayanagar kingdoms.

Question 3.
What is the name of the Gold mine in Raichur district?
answer:
Hatti.

Question 4.
Which are the two districts that have Thermal power plants in this Division?
Answer:
Raichur and Ballari.

Question 5.
Hampi was the capital city of which Kingdom?
Answer:
Vijayanagara kingdom.

Question 6.
In which district is Khwaja Bandhe Nawaz Dargha?
Answer:
Kalaburagi.

Class 6 Social Science Districts of Kalaburgi Division Additional Questions and Answers

Question 1.
Which rulers of Kalaburagi built a fort there and when?
Answer:
Bahamani rulers in 1347 CE.

KSEEB Solutions

Question 2.
Which Buddha Vihara in Kalaburagi was inagurated by the Tibetan ruler, Dalailama.
Answer:
Siddartha Budha Vihara.

Question 3.
Name the two universities of Kalaburagi district.
Answer:

  1. Kalaburagi University
  2. Central University.

Question 4.
What is unique about ‘Bananthi Kamba’ of Sedam taluk?
Answer:
‘Bananthi Kamba’ is a fifty two feet pillar in Sedam taluk. This pillar is not fixed into the ground. One can pass a thin cloth across its base.

Question 5.
Who wrote ‘Hindu Samhithe’?
Answer:
Vigneshwara of Marathur wrote ‘Hindu Samhithe’.

Question 6.
In which district is the rare mineral Uranium mined?
Answer:
Yadgir district.

Question 7.
Name the factory in Yadgir which produces sugar, electricity, organic manure and industrial chemical.
Answer:
Core Green Sugar and Fuels Ltd.

Question 8.
Which sikh religious leader visited Bidar?
Answer:
Guru Nanak.

Question 9.
Name the Gurudwara of Bidar?
Answer:
Gurunanak Jara.

KSEEB Solutions

Question 10.
Why is Raichur district a Doab region?
Answer:
Because it lies between two rivers, the Thungabhadra and Krishna.

Question 11.
Which district of Kalaburagi division is known as ‘Granary of Paddy’.
Answer:
Raichur district.

Question 12.
In which place of Raichur district is the inscription of Ashoka found?
Answer:
Maski.

Question 13.
Which city of Kalaburagi division is known as ‘Kashi of Jains’?
Answer:
Koppala city.

Question 14.
Which temple in Itagi built by Kalyana Chalukyas is called as ‘Emperor of temples’.
Answer:
Bhruhath Mahadeva Temple.

Question 15.
Which place in Raichur district produces world renowned wooden toys?
Answer:
Kinnala.

Question 14.
What is the dialect of Kannada spoken in Koppala called?
Answer:
‘Thirulgannada’.

KSEEB Solutions

Question 15.
Expand NMDC.
Answer:
National Mineral Development Corporation.

Fill in the blanks :

  1. _______ is the famous ancient monument of Kalaburagi division.
  2. A fifty two feet pillar called _______ is in Sedam taluk.
  3. Vignaneshwara wrote _______.
  4. _______, used for producing electricity and weapons is found in Yadgir district.
  5. The Gurudwara in Bidar is known as _______.
  6. Koppala city is called the _______.
  7. The _______ temple at Itagi is famously called ‘Emperor of temples’.
  8. Wooden toys are manufactured in _______ of Koppala district.
  9. _______ was the first capital city of Vijayanagar kings.
  10. The kannada dialect spoken in Koppala is called _______.

Answers:

  1. Sanathi
  2. Bananthi Kamba
  3. Hindu Samhithe
  4. Uranium
  5. Nanak Jara
  6. Kashi of Jains
  7. Bhruhath Mahadeva temple
  8. Kinnala
  9. Anegondi
  10. Thirulgannada

Match the following:

A B
1. Urus a. Kalaburagi
2. Siddartha Buddha Vihara b. Doab Region
3. Bananthi Kamba c. Kwaja Bandhe Nawaz Darga
4. Hindu Samhithe d. Yadgir
5. Uranium e. Sugar, electricity, organic manure
6. Core Green Sugar and Fuels f. Vignaneshwara
7. Mountain range of Shahapura g. Donimalai
8. Rangeen Muhala h. Sleeping Buddha
9. Ashoka Inscription i. Sedam Taluk
10. Raichur district j. Bidar fort
11. NMDC k. Maski

Answers:

  1. c
  2. a
  3. i
  4. f
  5. d
  6. e
  7. h
  8. j
  9. k
  10. b
  11. g

Belagavi Division

Class 6 Social Science Belagavi Division Textbook Questions and Answers

Question 1.
Name the Queen who fought against the British.
Answer:
Rani Chennamma of Kittur.

KSEEB Solutions

Question 2.
In which year, Haveri, Gadag and Bagalkote were formed?
Answer:
1997.

Question 3.
In which year and in which district did the Indian National Congress convention under the presidentship of Gandhiji took place?
Answer:
1924.

Question 4.
Badami was the capital of which kingdom?
Answer:
Chalukyas.

Fill in the blank:

  1. The distircts in Belagavi division were integrated into Karnataka in the year _______.

answer:

  1. 1956.

Natural Resources

Question 1.
Name any two rivers in this division.
Answer:

  1. Malaprabha
  2. Gataprabha

Question 2.
Name wildlife sanctuaries in this division.
Answer:
Amshi National Park, Dandeli Wildlife Sanctuary, Attiveri Bird Sanctuary.

KSEEB Solutions

Question 3.
Which natural resource is available in Ilkal?
Answer:
Granite.

Forests, Wildlife

Question 1.
What is the meaning of evergreen forests?
Answer:
The forests found in tropical climate in which the trees do not shed leaves annually and remain green throughout the year are called Evergreen Forests.

Question 2.
Name the water falls in this division.
Answer:
Gogkak falls, Magodu falls, Devamala falls and Apsarakonda falls.

Question 3.
In which district of this division iron ore is available?
Answer:
Bagalkote.

Agriculture and Industries

Question 1.
What are the major crops of this division?
Answer:
Paddy, Cotton, Maize, Pulses, Wheat, Groundnuts, Pearl Millet, Chilli.

KSEEB Solutions

Question 2.
In which district fishing is the main occupation?
Answer:
Uttara Kannada district.

Question 3.
Which district has seed production centers?
Answer:
Haveri.

Question 4.
What is Byadagi of this division famous for?
Answer:
Chilli.

Art, Literature, Music, Folklore, Theatre and Dance

Question 1.
Name three Jnanapeetha awardees from this division.
Answer:
Da. Ra. Bendre, V.K. Gogakak, Chandrashekara Kambar.

KSEEB Solutions

Question 2.
Name any three famous singers from this division.
Answer:
Hukkeri Balappa, Pt. Bhimsen Joshi and Gangubai Hangal.

Question 3.
Name any two forms of theatre from this divison.
Answer:
Srikrishna Parijatha, Badaguthittu Yakshagana, Sannata and Doddata.

Education and Health

Question 1.
Which district of Belagavi Division has Law University?
Answer:
Hubbali.

KSEEB Solutions

Question 2.
What is the name of health care centers established in rural areas?
Answer:
Primary Health Centres.

Question 3.
Which district of this division has Horticulture University?
Answer:
Bangalore.

Question 4.
In which place, the first women’s university of Karnataka has been established?
Answer:
Vijayapura.

Cultural Heritage

Question 1.
Which queen fought against the British in 1824?
Answer:
Rani Chennamma of Kittur.

KSEEB Solutions

Question 2.
Name any three important freedom fighters.
Answer:
Aluru, Venkata Rao, Siddappa Kambli, Pradoja Patil Puttappa.

Question 3.
Name two people who worked and have contributed to field of Journalism.
Answer:

  1. Patil Puttappa
  2. P.G Halakatti

Class 6 Social Science Belagavi Division Additional Questions and Answers

Question 1.
Which city of Belagavi division was the capital of Kadambas.
Answer:
Banavasi.

KSEEB Solutions

uestion 2.
What is Badami famous for?
Answer:
Cave temples.

Question 3.
Where is the final abode of Shri Basavanna?
Answer:
Kudalasangama.

Question 4.
Which National Park has been established on the banks of River Kali.
Answer:
Amshi National Park.

Question 5.
Name the wild animals found in Uttara Kannada district.
Answer:
Elephant, Bison, Deer, Tiger, Leopard, Bear, Wild cat.

Question 6.
What is Mahalingapura of Belagavi division famous for?
Answer:
Jaggery.

Question 7.
Name the important river valley projects of Belagavi division.
Answer:
Malaprabha Irrigation Project, Upper Krishna Irrigation Project, Kali, Varada, Sharavathi, Doni and Bheema Projects.

Question 8.
Name the power generation projects of Belagavi division.
Answer:
Kaiga, Kadra, Supa, Kodasahalli and Nagajari.

KSEEB Solutions

Question 9.
Which place in Belagavi division is known for its blouse pieces?
Answer:
Guledagudda.

Question 10.
Who is known as the ‘Father of Vachana studies’?
Answer:
P.G Halakatti.

Question 11.
Name the famous folk singer of this division?
Answer:
Hukkeri Balappa.

Question 12.
Where is the Vishveshwariah Technical University situated?
Answer:
Belagavi.

Question 13.
Under whose guidance Kannada schools started in Belagavi division?
Answer:
Deputy Chenna basappa.

Question 14.
Where is the Navy base established in Belagavi District?
Answer:
Karwar.

KSEEB Solutions

Question 15.
Name the person of this division who was Martyred in the freedom struggle?
Answer:
Mylara Mahadevappa.

Fill in the blanks:

  1. Dharwad district was divided into form _______ and _______.
  2. _______ was the capital of Kadambas.
  3. _______ is the final abode of Basavanna.
  4. _______ fought against the British in 1824 CE.
  5. _______ National park is on the banks of River Kali
  6. _______ has huge granite deposits.
  7. Dried chilli is the major product of _______.
  8. Guledagudda is known for its _______.
  9. Karnataka state women’s university is in _______.
  10. The musician who has been awarded Bharatha Rathna is _______.

Answers:

  1. Haveri and Gadag
  2. Badami
  3. Kudalasangama
  4. Rani Chennamma of Kittur
  5. Amshi
  6. Ilkal
  7. Byadagi
  8. Blouse pieces
  9. Vijayapura
  10. Pt. Bheemasen Joshi

Match the following:

A B
1. Karwar a. Byadagi
2. Dried Chilli b. Vijayapura
3. Grapes c. Father of Vachana studies
4. Mallikaijun Mansur d. Naval Base
5. Patil Puttappa e. Final abode of Basavanna
6. P.G Halkatti f. Kittur
7. kudalasangama g. Belagavi
8. Rani Chennamma h. Granite
9. Indian National Congress convention i. Journalism
10. Ilkal j. Hindustani Music

Answers:

  1. d
  2. a
  3. b
  4. j
  5. i
  6. c
  7. e
  8. f
  9. g
  10. h

Districts of Belagavi Division 

Class 6 Social Science Districts of Belagavi Division Textbook Questions and Answers

Question 1.
How much rainfall does this division get on average in a year?
Answer:
3000 mm.

KSEEB Solutions

Question 2.
Name the important ports in this division.
Answer:
Batkala, Honnavara, Karawara, Thadi, Belikeri.

Question 3.
What is the name of the naval base set up by the Indian government?
Answer:
Sea Bird Naval Base.

Question 4.
Name the rivers that flow in this division.
Answer:
Krishna, Malaprabha, Gattaprabha.

KSEEB Solutions

Question 5.
Apart from Kannada, which is the other language spoken in this division?
Answer:
Konkani.

Class 6 Social Science Districts of Belagavi Division Additional Questions and Answers

Question 1.
Which district of Belagavi division is known as cultural centre of Karnataka.
Answer:
Dharwad District.

Question 2.
Which well-known sweet meat is from Dharwad?
Answer:
Dharwad Peda.

Question 3.
Which is the birth place of Hindustani singer Savai Gandharva.
Answer:
Kundugola.

KSEEB Solutions

Question 4.
When was Haveri district formed?
Answer:
1997.

Question 5.
Name some historical temples of Haveri district?
Answer:
Nagareshwara temple of Bankapura, Mylara Lingeshwara Temple of Mylara.

Question 6.
Which place hosts the Internationally famous rock garden?
Answer:
Gatagodi.

Question 7.
Who is the architect of the Rock Garden at Gotagodi Artist Shri Solabakkanavar.
Answer:
Artist Shri Solbakkanavar.

Question 8.
Which is the birthplace of Kanakadasa?
Answer:
Bada.

Question 9.
In which place is the Grasim Industry of Haveri district?
Answer:
Kumarapatnam.

Question 10.
Which district of Belagavi division is a major market for agricultural produce?
Answer:
Gadag district.

KSEEB Solutions

Question 11.
Where and when did India’s first co-operative Institution start?
Answer:
Kanaginahal in Gadag district about a hundred years ago.

Question 12.
Name the epic poetry written by Kumara Vyasa.
Answer:
Karnataka Bharatha Kathamanjari (Kumaravyasa Bharatha).

Question 13.
Where is Golgumbaz? What is it famous for?
Answer:
Golgumbaz is in Vijayapura. It is famous for ‘Whispering Gallery’.

Question 14.
Who built Golgumbaz and when?
Answer:
Adilshahi kings built Golgumbaz in 1659 CE

Question 15.
Which monument of Vijayapura is known as ‘Tajmahal of South India’?
Answer:
Ibrahim Roza.

Question 16.
At which place of Vijayapura district do the rivers Krishna and Malaprabha confluence.
Answer:
Kudala Sangama.

Question 17.
Which is the first barrage built by farmers through co-operative society.
Answer:
The Barrage across Krishna river at Chikkapadasalagi.

Question 18.
By what name was Belagavi known as earlier?
Answer:
Belagavi was known as ‘Venugrama’ which means ‘Bamboo village’.

KSEEB Solutions

Question 19.
What is ‘Suvama Soudha’?
Answer:
The government of Karnataka has built ‘Suvama Soudha’. On the lines of Vidhana Soudha in Bengaluru in Belagavi. The legislative council meets here once in a year.

Question 20.
Which district of Belagavi division is a coastal district?
Answer:
Uttara Kannada district.

Question 21.
Who visited Uttara Kannada district in 1882 CE?
Answer:
Nobel poet Rabindranath Tagore.

Question 22.
Which foreign traveller visited Banavasi during the rule of Kadambas?
Answer:
The Morrocon tourist Ibun Batoota.

Fill in the blanks :

  1. _______ is also known as the cultural centre of Karnataka.
  2. _______ is the birth place of Hindustani singer Savai Gandharva.
  3. A _______ is in Gotagodi of Haven district.
  4. Wind powered electricity generation unit is at _______.
  5. Golgumbaz is in _______.
  6. _______ is known as the Tajmahal of South India.
  7. _______ was written by Ibrahim Adilshah in praise of Goddess Saraswathi and Lord Ganapathi.
  8. The final resting place of Shri Basavanna at Kudalasangama is called _______.
  9. Farmers have built a barrage across river Krishna at _______.
  10. The dam across river Krishna at Almatti is named after _______.

Answers:

  1. Dharwad
  2. Kundugola
  3. Rock garden
  4. Gadag
  5. Vijayapura
  6. Ibrahim Roza
  7. Kitabe Navaras
  8. Ikya Mantapa
  9. Chikkapadasolagi
  10. Lalbahadur Shastri

KSEEB Solutions

Match the following:

A B
1. Atomic Power station a. Banavasi
2. Karawara b. Belagavi
3. Pampa c. Sarees
4. Suvarna soudha d. Tajmahal of South India
5. Ilkal e. Krishna River
6. Ibrahim Roza f. Seabird Naval Bose
7. Almatti Dam g. Ikya Mantapa
8. First Cooperative Institution h. Vijayapura
9. Golgumbaz i. Kanaginahal
10. Kudalasangama j. Kaiga

Answers:

  1. c
  2. d
  3. e
  4. f
  5. g
  6. b
  7. j
  8. i
  9. h
  10. a

Leave a Comment

error: Content is protected !!