KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life

Students can Download English Lesson 1 Healthy Life Questions and Answers, Summary, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 7 English Karnataka State Board Solutions help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Board Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life

Healthy Life Questions and Answers, Summary, Notes

Check your understanding

l. Answer the following questions in a sentence each:

Question 1.
Which was the healthiest place that you could imagine?
Answer:
The earth was the healthiest place than we could imagine.

Question 2.
Who was furious?
Answer:
One of the witches was furious.

Question 3.
What made the potion go wrong?
Answer:
During the collection of energy, one of the witches made a mistake in uttering the words. As a result, there was a big explosion which completely destroyed the forest.

Question 4.
What happened after the explosion?
Answer:
After the explosion, the forest got destroyed completely. All the witches turned in to tiny creatures like germs. They were trapped in a liquid in a small bottle which was lying in a swamp.

KSEEB Solutions

Question 5.
What happened to the witches after the explosion?
Answer:
All the witches were turned into tiny creatures like germs as a result of the explosion. They were trapped in liquid in a small bottle which was lying in a swap.

Question 6.
What did the boy do with the new drink?
Answer:
The boy thought that it was a nice drink and swallowed it fully.

Question 7.
How did the hoy change after drinking the potion?
Answer:
The boy’s likes and dislikes to a change. A funny feeling started in the boy’s mouth. He no longer wanted to eat vegetables, fruits, and good nutritious food. We started asking for pizza, Barger, etc. He started ordering food from hotels and restaurants. He started watching television. He started eating more of Ice Cream and Chips.

Question 8.
Mention the worst thing that the witches learned to do?
Answer:
The witches had learned to jump from one person to another like virus. They caused the worst disease in man ie., the disease of wasting life.

KSEEB Solutions

Question 9.
Who discovered the witches?
Answer:
Doctor Fitton-Healthy discovered the witches.

Question 10.
What did the patients do before they went to Dr. Fitton-Healthy?
Answer:
The patients were attacked with one of the worst diseases – The disease of wasting life. They were not eating the urgent healthy food-wasting lot of time in watching Petersen. They were all the time lazy by not doing any exercises. They were drawn into a shall as they stopped interaction with people they were doing all activities which made them unhealthy sick and lethargic.

Question 3.
What was the advice of Dr.Fitton- Healthy?
Answer:
The best remedy was neither pills nor injections. The patients should eat fruits and vegetables and do some exercise. If anybody took his advice, they became healthy and the witches had to leave that body or they could be rid off by a single sneeze.

KSEEB Solutions

Vocabulary:

V1. Fill in the blanks using suitable words from the words given in brackets: One is done for you:

Mini ate a variety of food items and loved fruits and vegetables, (burgers/vegetables)

  1. The earth was the _____ place where adults and children enjoyed a good life, (dirtiest / healthiest).
  2. One of the witches was _______ about people being healthy, (powerful/furious)
  3. There was a big ______ that destroyed the forest, (thunder/ explosion)
  4. The witches were _______ in a small bottle. (trapped/gathered)
  5. There was no ______ to get rid of the witches, (mixture/vaccine?
  6. When a person becomes healthy the witches have to leave the body riding on a ______ (cough/sneeze)

Answers:

  1. healthiest
  2. furious
  3. explosion
  4. trapped
  5. vaccine
  6. sneeze.

KSEEB Solutions

V2. Find fruits and vegetables from the word grid and shade them, using suitable colours. Compare your answers with your partner. One is done for you.
KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 1
KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 2
Answers:
Fruits:

  1. Pumpkin
  2. Lime
  3. Mango
  4. Guava
  5. Orange
  6. Pomegranate
  7. Pineapple
  8. Banana

Vegetables:

  1. Brinjal
  2. Tomato
  3. Cabbage
  4. Radish
  5. Chilly

C2. Discuss with your partner and answer the following questions:

Question 1.
What made people strong and healthy in the olden days?
Answer:
In the olden days, people ate varieties of food, loved fruits, and vegetables. They exercised daily, They enjoyed long walks played, leaped. The earth was clean and pollution-free. ‘All these made both adults and children full of joy and they were in good moods. All these made them strong and healthy.

Question 2.
How would the potion change the people?
Answer:
The people became patients as they were attacked with one of the worst diseases. The disease of wasting life. They were not eating the right kind of food. They were lazy and lethargic as they stopped exercising. The spent most of their time indoors, watching television. They were aloof and not interacting socially with people. They apart more time lying on the bed also.

Question 3.
Why were the witches not able to make the kind of magic potion they wanted to prepare?
Answer:
To prepare a magic potion, they should put their energy and utter some words. During the process, one of the witches made a mistake in uttering the words. So they were not able to make the kind of potion, they desired.

KSEEB Solutions

Question 4.
Describe the change in the boy’s attitude after he drank the potion.
Answer:
The boy’s likes and dislikes to a change. A funny feeling started in the boy’s mouth. He no longer wanted to eat vegetables, fruits, and good nutritious food. We started asking for pizza, Barger, etc. He started ordering food from hotels and restaurants. He started watching television. He started eating more of Ice Cream and Chips.

Question 5.
What was Dr. Fitton-Healthy’s best remedy?
Answer:
Dr. Fitton – Healthy’s best remedy was to take a little bit of effort and eat fruits and vegetables. Regular exercise will make them fit again.

C3. Discuss with the teacher and answer the following questions:

Question 1.
“The message the story gives is not only for children but also the grown-ups”. Do you agree?
Answer:
Yes. I will agree with the above statement. The message is for both adults and children. Continuous eating of junk food -like Pizza, burger, ice-cream, chips, etc., the people loose their health. Instead, if they eat good food, fruits, vegetables and do proper exercise regularly they become healthy.

KSEEB Solutions

Question 2.
With the help of paragraphs, four and five describe the illness and the cure.
Answer:
The people stopped going out of the house and were sitting or lying about. There was no activity for their mind and body. So they felt ill. They lost their interest in everything. These were the effects of the potion, they drank. The witches managed to turn the effect of the potion into the worst disease of wasting life.

After the research, Dr. Fitton Healthy discovered the cause and cure of this disease. The people .should eat good food, fruits, vegetables and do some exercises regularly. They should make a strong effort to live a healthy, joyful, and happy life, The germs like the witches will go off by one sneeze. Now discuss with your partners. Interview your friends and write what your friends can do and can not do. Put 0 or [El against the column provided.

One is done for you Some of the topics are:
KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 3

KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 4

S2. What changes do you need to bring in your food habits and hobbies after listening to your friends? Talk to your group and write a few points.
One is done for you:

stop watching TV/ play outside the house/finish homework / eat regularly- these are suggestions for Damu. Stop talking on the mobile /regular walk and some physical exercise / stop gossipping learn the lesson daily / eat good food stop eating junk food / start eating fruits, drinking milk daily, etc.,

KSEEB Solutions

G1. Make sentences using the following words to form a meaningful paragraph. You can use the fifth, paragraph for your reference.

1. discovered ____________
2. found _____________
3. prepared ____________
4. cured _____________
5. injected ____________

Madam Curie discovered Radium. She found it in the ore of Radium. She took more effort to prepare pure radium. The radium can cure many diseases. But it is not used to inject directly.

G2. Match these opposite words:

difficult × easy

  1. day × advantage
  2. more × short
  3. advantage × waste
  4. tong × darkness
  5. sad × less
  6. save × night
  7. light × happy

Answers:

  1. night
  2. less
  3. disadvantage
  4. short
  5. happy
  6. waste
  7. darkness.

KSEEB Solutions

W1.Each one of us has a different work pattern. Discuss your daily schedule with your partner and write about it.

KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 5

a) 6.00 AM: wake up, brush my teeth
b) 8.00 AM: Take a bath and get ready for school
c) 9.30 AM: Morning prayer at school
d) 1.00 PM: Lunch
e) 5.00 PM: back to home, playing with friends
f) 8.30 PM: Dinner. Learning lessons.
g) 10.00 PM: Go to bed, wishing parents.

W2. More Food

Some food items can be eaten raw. Some others have to be cooked before they can be eaten. Put the different food items below in the correct ballons.
KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 6
KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 7

KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 8

KSEEB Solutions

W3. Pick out good and bad food habits for living that you find in this lesson. One is done for you.

KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 9

healthy living – unhealthy living
eating a variety of food – refusing to eat vegetables
eating vegetables – refusing to eat good food
eating fruits – refusing to do exercise
doing exercise – refusing to go out like walking, running etc.

KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 10
KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 11

  1. Name: Vivek. R.
  2. Father’s Name: Ramachandra
  3. Mother’s Name: Shantha
  4. Date of Birth: __ /__ /__
  5. Age: 13 years
  6. Gender: Male
  7. Class: VIII Standard
  8. Name of the School: Omega School
  9. SchoolAddress: Mettupalayam Road, Chennai.
  10. Residential Address: o. 14, 6th Cross, Mettupalayam Road, Chennai

Place: Chennai
Date: __ /__ /__

Signature with date
___________________ .

KSEEB Solutions

G1. Look at the pictures and write whether they are countable or uncountable, in space provided:

KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 12
KSEEB Solutions for Class 7 English Prose Chapter 1 Healthy Life 13

Healthy Life Introduction:

I get up early in the morning. My friend Richard meets me. We go out for a walk. We walk by the side of a field. It is very pleasant then. The air is chilly and fresh. The birds chirp in the trees. Many people walk by the side of the road. Some people are exercising. The road is calm without traffic. Soon the sun rose in the east. It is a charming sight. Regular walking keeps us healthy. There is morning dew freshness in the air. Both of us feel happy to walk. We come back at 7 ‘O’ clock. After getting back, I feel fresh and happy throughout the day. The morning walk is really good for us to be active.

Healthy Life by Pedro Pablo Sacristan About the Author:

Pedro Pablo Sacristan was born in Madrid in 1973. He was the second of six children of his parents. His father was an athletic trainer in the school, where he studied. He was fond of writing, philosophy, Psychology, and other humanities, he studied aeronautical engineering. He had a great passion for applied sciences. He majored in Economics and graduated as an executive MBA. He wrote many stories for children.

KSEEB Solutions

Healthy Life Summary In English

‘Healthy Life’ is an essay written by Pedro Pablo Sacristan. In the ancient period, all the people were strong and healthy. They ate fruits and vegetables. They enjoyed doing exercises, walking, running, and playing. They were in good mood and the earth was the healthiest place.

Healthy Life Summary In English 1

One of the witches was jealous to see this condition on the earth. She planned to prepare a potion. She called all the witches and made a plan. All the witches put their energy and it had a magical effect. One of the witches made a mistake muttering the word while preparing the potion. Because of this mistake, it completely destroyed the forest by a big explosion. All the witches were turned into tiny creatures like germs and were trapped in a small bottle.

One little boy swallowed it fully. This made a lot of changes. He gave up eating of fruits and vegetables and asked for pizza, burger, etc., He was not interested to do the walking, running, or playing. He wasted all the time watching the T. V. either sitting or lying. The witches managed to turn the effect of the potion into the worst disease known as the disease of wasting life. This disease spread from one person to another.

All the people led a life like this. How to overcome the disease?
Dr. Fitton discovered the cause of this disease with the help of a microscope. For this disease, there were no vaccines or cough mixtures. These witches were not tolerating joy and good health. The best cure for this disease was the person become healthy by eating fruits and’vegetables, doing some exercise, and feel always happy. There was no need of taking pills or injections. Whoever took the advice of Dr. Fitton became healthy and got rid of the wasting life disease. The witches could be removed by a sneeze! So this era ended up totally well.

KSEEB Solutions

Healthy Life Summary in Kannada

Healthy Life Summary in Kannada 1
Healthy Life Summary in Kannada 2
Healthy Life Summary in Kannada 3
Healthy Life Summary in Kannada 4

KSEEB Solutions

Leave a Comment

error: Content is protected !!