2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4

Students can Download Basic Maths Exercise 20.4 Questions and Answers, Notes Pdf, 2nd PUC Basic Maths Question Bank with Answers helps you to revise the complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka 2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4

Part – A

2nd PUC Basic Maths Indefinite Integrals Ex 20.4 Two Marks Questions and Answers

Question 1.
∫2x(x2 + 2)2/3 dx
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 1

Question 2.
\(\int \frac{2}{x}(\log x)^{2} d x\)
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 2

KSEEB Solutions

Question 3.
\(\int e^{x} \sqrt{e^{x}+1} d x\)
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 3

Question 4.
∫cos2x sin x dx.
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 4

Question 5.
∫cosec4x cot x dx.
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 5

Part-B

2nd PUC Basic Maths Indefinite Integrals Ex 20.4 Three Marks Questions and Answers

Question 1.
∫(6x + 5)(3x2 + 5x – 4)5/3dx
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 6

KSEEB Solutions

Question 2.
\(\int \frac{3}{x(2+3 \log x)^{2 / 3}} d x\)
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 7

Question 3.
\(\int \frac{1+e^{x}}{\left(x+e^{x}\right)^{5}} d x\)
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 8

Question 4.
\(\int \frac{1}{2 \sqrt{x}(\sqrt{x}-1)^{2 / 5}} d x\)
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 9

Question 5.
\(\int \frac{5^{x} \log 5}{\left(5^{x}+3\right)^{7}} d x\)
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 10

KSEEB Solutions

Question 6.
\(\int \csc ^{2} x \sqrt{1+\cot x} d x\)
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 11

Question 7.
\(\int \frac{\sin 2 x}{\left(1-\cos ^{2} x\right)^{3}} d x\)
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 12

Question 8.
\(\int \frac{\left(\csc ^{2} x-\csc x \cot x\right)}{(\csc x-\cot x)^{1 / 4}} d x\)
Answer:
2nd PUC Basic Maths Question Bank Chapter 20 Indefinite Integrals Ex 20.4 - 13

Leave a Comment

error: Content is protected !!