KSEEB Solutions for Class 9 History Chapter 1 Christianity and Islam

Students can Download History Chapter 1 Christianity and Islam Questions and Answers, Notes, KSEEB Solutions for Class 9 Social Science helps you to revise complete Karnataka State Board Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Syllabus Class 9 Social Science History Chapter 1 Christianity and Islam

Class 9 Social Science Christianity and Islam Textual Questions and Answers

I. Fill in the blanks with appropriate words :

Question 1.
The birthplace of Jesus Christ is ________
Answer:
Bethlehem.

Question 2.
The place of Jesus crucifixion is _________
Answer:
Golgotha.

KSEEB Solutions

Question 3.
The birth place of Mohammad Piagamber is ________
Answer:
Mecca.

Question 4.
The holy book of Islam is ________
Answer:
Quran.

Question 5.
The successors of Mohammad Paigambar are known as _________
Answer:
Caliphs.

II. Discuss with your friends and write answers to the following questions.

Question 1.
Write a note on the life of Jesus Christ.
Answer:
Jesus was born at Bethlehem,5 kms away from Jerusalem in Judea Province. His father and mother were Joseph and-Mary. About his early is not known much. He was baptised by John at the age of 30. After he was baptised, he started travelling throughout the country preaching religious life.

He had twelve disciples called as “Apostles”. Of them Peter was the first apostle.Jesus spent his life serving the poor suffering from poverty and diseases. Jew fundamentalists felt jealous of his popularity and started opposing him for his rejecting the religious dogmas. The Jewish police arrested him and handed him over to the Governor Pontius Pilate. He ordered Crucifixion of Jesus.

On Friday, the 7th April of 30 B.C. Jesus was crucified on the hillock of Golgotha by Roman soldiers. Thus his life was ended.

Question 2.
List the teachings of Jesus Christ.
Answer:
The teachings of Jesus Christ are listed as under :

  • He told people to imagine God as their Father and also told that all human beings were children of God.
  • He advocated universal brotherhood.
  • He told people to shun hypocritical religious practices.
  • He advised people to repent for their sins and seek forgiveness from the God.
  • He asked people to do unto others what they wanted others to do to them.
  • He equated service of Man with Service of God.On the whole his preachings were based on Love, Service and Brotherhood.

KSEEB Solutions

Question 3.
How did Christianity expand ?
Answer:
After crucifixion of Christ, his disciples were tortured and some of them were also crucified. Even it so happened, his disciples started to spread the Christianity. During the time of Emperor Constantine Christianity was adopted as the State Religion. Subsequently Christianity spread throughout Europe. Today Christian Churches are found throughout the world and have a large number of followers. The Bible became the scripture of this religion. Thus the Christianity was spread.

Question 4.
Write a note on the life of Mohammed Paigambar.
Answer:
Mohammad Paigambar wasborn at Mecca in 570 A.D. Abdulla and Ameen were his parents. He lost his parents at the age six. He grew up under the care of his uncle. He joined service in a rich widow’s house. Later he married that widow. In course of time they had two sons and four daughters.

Mohammad started to meditate in a cave in Mecca. Therein his deep meditation an angel’s voice heard to him. The angel said that Mohammad was the Prophet of God (Allah). Later he became the prophet of Allah and began to preach the Divine Gospel. His followers compiled his preachings and published in the form of book called Quran. Then it became the scripture of Islam. In the year 622 A.D. He travelled from Mecca to Medina. This journey became popular in history as “Hijira”. After some period he returned to Mecca and breathed his last there.

Question 5.
What is “Hijira’ ?
Answer:
Theorthodox community of Mecca opposed the Prophet Mohammad.Due to this he could not preach in Mecca any more. In the year 622 A,D., he travelled from Mecca to Medina. This journey from Mecca to Medina became popular in history as ‘Hijira’.

KSEEB Solutions for Class 9 Social Science Chapter 1 Christianity and Islam

KSEEB Solutions

Question 6.
What are the teachings of Islam?
Answer:
Islam means submission of oneself before the God and Muslim means the follower of God. The teachings of Islam are given below.

  • God is one. A simple prayer is enough to win the heart of the God.
  • One should lead an honest and principled life and should keep away from all the bad habits.
  • One should have respect for women and compassion for the poor and weak.

Leave a Comment