KSEEB Solutions for Class 7 English Poem Chapter 6 Mountain Climbing

Students can Download English Poem 6 Mountain Climbing Questions and Answers, Summary, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 7 English Karnataka State Board Solutions help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Board Class 7 English Poem Chapter 6 Mountain Climbing

Mountain Climbing Questions and Answers, Summary, Notes

C1. Answer the following questions in a sentence each:

Question 1.
Mention the two difficulties faced by the climbers in the first stanza.
Answer:
The mist and the winding road are the two difficulties faced by the climbers.

Question 2.
What does the climber find in the fifth and the sixth line on the road to the mountain?
Answer:
The climber can find stones and dust on the road to the mountain.

Question 3.
In the third stanza, the climber finds out that mountain climbing is not easy Pick the line which shows it.
Answer:
With the chest rising and falling it is not easy to climb the mountain. The legs will beaching from the assent over the mountain.

KSEEB Solutions

Question 4.
In the fourth stanza, what does the mountain climber try to reach?
Answer:
The mountain climber try to reach the sky searching the blue clouds.

Question 5.
When do the climber’s muscles grow numb?
Answer:
Whenever the climbers set foot on the stones at great height, the legs were stumbling and muscles grew numb.

C2. Answer the following discussing in your group:

Question 1.
Explain to your group the desire of the mountain climber.
Answer:
The mountain climber had a desire to climb the mountain. Though it is difficult and adventurous he had a firm determination. She was very eager and had as innate desire to climb and reach the apex. It was a very beautiful sight to see the sky covered by clouds.

KSEEB Solutions

Question 2.
Describe the feeling of the speaker when she reached the top.
Answer:
She was very much breathless when she reached the apex and she felt happier. The beautiful scenery at the top attracted her and at the great height, she saw the earth beneath her and felt that she had conquered what she had aimed.

Question 3.
Express in your own words the adventurous desire you have and exchange it with your partner.
Answer:
Self-assessment

C3. Answer the following in a paragraph

each discussing with your partner.

Question 1.
Summarize the poem in your words.
Answer:
Mountain climbing was a poem written by Laura Howell Homer. This is the first person narrative poem. Here the poet describes his experience of mountain climbing. The way to climb the mountain was a winding path and covered by snow and it is very difficult to climb. Though the author (poet) chose to climb this mountain and started his Journey she was so eager to walk on stones and dust, when he climbed high and higher he lost his mind because of the scenery.

The surrounding is very beautiful to see. His legs were painful, he feels difficulty breathing, but he should continued and reached the blue clouds and reached the sky. His legs were shaking and he climbed unsteadily. Her muscles were numb to tackled the slope. Finally, she reached the topmost point of the mountain. He felt very happy and attracted by the world he concurred in his task.

Question 2.
Do you enjoy nature? Give reasons. Write about a place which you would like to visit with your Friedrich?
Answer:
Yes, everyone should enjoy nature. Because nature is beautiful and it provides pure air, good scenery, birds and animals. There is no pollution and no noise, vehicles, etc.,
Self- assessment.

KSEEB Solutions

Question 3.
If you had a chance to do something no one had done before (for e.f.: crossing an ocean, climbing a big mountain, crossing a desert, etc.,). What would you choose to do?
Answer:
I would like a climb mount Everest and feel the air on the tip of the mountain.

Question 4.
Collect pictures of the Himalayan range and a few peaks.
Answer:
Self- assessment.

KSEEB Solutions

Mountain Climbing Summary In English

Mountain Climbing Summary In English 1

Mountain climbing was a poem written by Laura Howell Homer. This is the first person narrative poem. Here the poet describes her experience of mountain climbing. The way to climb the mountain was a winding path and covered by snow and it is very difficult to climb. Though the author (poet) Chose to climb this mountain and started her journey.

She was so eager to walk on stones and dust, when she climbed high and higher she lost her mind because of the scenery. The surrounding is very beautiful to see. Her legs were paining, she felt difficulty in breathing, but she continued and reached the blue clouds and reached the sky. Her legs were shaking and she climbed unsteadily. Her muscles were numb to tackle the slope. Finally, she reached the topmost point of the mountain. She felt very happy and attracted by the worlds he had concurred in her task.

KSEEB Solutions

Mountain Climbing Summary In Kannada

Mountain Climbing Summary In Kannada 1
Mountain Climbing Summary In Kannada 2
Mountain Climbing Summary In Kannada 3

KSEEB Solutions

Leave a Comment

error: Content is protected !!