KSEEB Solutions for Class 7 English Poem Chapter 8 The Quarrel

Students can Download English Poem 8 The Quarrel Questions and Answers, Summary, Notes Pdf, KSEEB Solutions for Class 7 English Karnataka State Board Solutions help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka State Board Class 7 English Poem Chapter 8 The Quarrel

The Quarrel Questions and Answers, Summary, Notes

Before You Read:

2. Make a list of four things that make you get angry with others.

One is done for you:

KSEEB Solutions for Class 7 English Poem Chapter 8 The Quarrel 1

They speak unpleasantly about me when.
a. When they blame
b. When they lie
c. Mien they irritate
d. When they cheat.

KSEEB Solutions

C1. Answer the following questions in a word or sentence:

Question 1.
Who quarrels in this poem?
Answer:
The poet (one of the brother) quarrel in the poem.

Question 2.
led to another
a. some how
b. one thing
c. quarel
Answer:
One thing led to another.

KSEEB Solutions

Question 3.
How was the end of the fight?
Answer:
At the end, her brother came back and patted her and said that he was wrong. So now he was right.

Question 4.
Mention who accepted the mistake in the fight.
Answer:
The poet’s brother accepted the mistake in the fight.

Question 5.
Name the poet who wrote the poem “The quarrel”
Answer:
“The quarrel” The poet was Eleanor Faijeon.

KSEEB Solutions

C2. Match the following:

1. One thing a. turned black
2. And somehow b. on all night
3. I know c. we fell out
4. The afternoon d. led to another
5. We can’t go e. he was wrong

Answer:

1. One thing d. led to another
2. And somehow c. we fell out
3. I know e. he was wrong
4. The afternoon a. turned black
5. We can’t go b. on all night

KSEEB Solutions

C3. Discuss the following with your partner and answer.

Question 1.
How do you understand the lines seven and eight?
Answer:
During their argument (quarrel) the poet’s brother said he was right but the poet knows it (he) was wrong.

Question 2.
“We hated one another” – says one of them. Is it true? Why do you think so?
Answer:
Here hated means the strong feeling of dislike. Both were wrong, their feeling was changed. At the time of quarrel, it was said, so true to some extent only.

KSEEB Solutions

Question 3.
What message does the poem give?
Answer:
We have opinions and when we meet someone or live with a sibling or parent, who has different means to our own. The brother in this poem realises that his sister is moving important to him than anything else, even something that he truly believes in so the brother is right in saying he is wrong, would not it be nice if there are more people in the world like him? This poem also talks about the secret to keeping good relationships, good making them Bella.

C4. Answer the following and discuss it in the class.

Question 1.
Who according to you is right?
Answer:
Self-assessment

Question 2.
Discuss the end of the quarrel.
Answer:
Self-assessment

KSEEB Solutions

The Quarrel Summary in English

The Quarrel Summary in English 1

“The Quarrel” was the poem written by Eleanor Farjeon. This is a first-person narrative poem. The poet as a child quarreled with her brother. In childhood, the quarrel is common between brothers, sisters, and play-mates. Even they do not know why they were quarreling. During a quarrel both argued and it leads one thing to another. The quarrel started for small things, in the end, the reason was strong, both didn’t agree to compromise.

Her brother said he was right but the poet believed that he was wrong. Both hated one another. The afternoon was wasted it turned into black. After some time her brother patted on her back and said that he was wrong and gave up their quarrel. So the author felt that now he was right.

KSEEB Solutions

The Quarrel Summary in Kannada

The Quarrel Summary in Kannada 1
The Quarrel Summary in Kannada 2

KSEEB Solutions

Leave a Comment

error: Content is protected !!