2nd PUC English Workbook Answers Streams Framing Questions

You can Download 2nd PUC English Workbook Answers Streams Framing Questions, 2nd PUC English Textbook Answers, Karnataka State Board Solutions help you to revise complete Syllabus and score more marks in your examinations.

Karnataka 2nd PUC English Workbook Answers Streams Framing Questions

(i) Adding Question Tags

Add question tags to the given statements.
1. It is very cold, ………………………
2. They didn’t help her, ………………………
3. Sujata is a sincere girl, ………………………
4. Mrs. Patil donated generously, ………………………
5. They knew Mr. Suleman, ………………………
6. The farmers have taken to organic farming, ………………………
7. The children spend more time on games, ………………………
8. I can’t think of insulting my friend, ………………………
9. She loves her parents immensely, ………………………
10. I am not going to give up, ………………………
11. The man’s house was demolished, ………………………
12. He brought a whole bundle of plants, ………………………
13. Chetan is the youngest magician in the world, ………………………
14. Adventures fascinate you, ………………………
15. There was a merry look in her eyes, ………………………
Answer:
1. isn’t it?
2. did they?
3. isn’t she?
4. didn’t she?
5. didn’t they?
6. haven’t they?
7.don’t they?
8. can I?
9. doesn’t she?
10.am I?
11.wasn’t it?
12.didn’t he?
13.isn’t he?
14. don’t they?
15. wasn’t there?

KSEEB Solutions

(ii) Framing Questions using forms of ‘Do’

Change the following sentences into questions using the right form of ‘do’.

1. The student thanked the teacher.
Answer:
Did the student thank the teacher?

2. Mary forgot to bring the library books.
Answer:
Did Mary forget to bring the library books?

3. My neighbor teaches English to school dropouts.
Answer:
Does my neighbor teach English to school dropouts?

4. A stranger saved the man from drowning.
Answer:
Did a stranger save the man from drowning?

5. The mother prayed to the Goddess to bless her family.
Answer:
Did the mother pray to the Goddess to bless her family?

KSEEB Solutions

6. The lion woke up and caught the mouse.
Answer:
Did the lion wake up and catch the mouse?

7. He gave me a piece of advice.
Answer:
Did he give me a piece of advice?

8. The villagers found the wounded leopard.
Answer:
Did the villagers find the wounded leopard?

9. Suddenly, the lights went out.
Answer:
Did the lights go out suddenly?

10. She learned to read and write French.
Answer:
Did she learn to read and write French?

11. The two brothers do a number of odd jobs to earn a living.
Answer:
Do the two brothers do a number of odd jobs to earn a living?

12. Lucia wanted to become a singer.
Answer:
Did Lucia want to become a singer?

13. Fred’s father owned a ship.
Answer:
Did Fred’s father own a ship?

14. Many children like to play cricket.
Answer:
Do many children like to play cricket?

KSEEB Solutions

15. She had peace and joy in her life.
Answer:
Did she have peace and joy in her life?

(iii) Framing Questions (Wh- type)

Frame questions so as to get the underlined words as answers.

1. They sang songs to encourage the athletes.
Why did they sing songs?

2. The Mayor was trembling.
Who was trembling?

3. The King collected more revenue by taxing his people.
How did the king collect more revenue?

4. Babu ‘s wife found ¡t very strange.
Whose wife found it very strange?

5. Dr. Za kir Hussain was elected the President of India in 1967.
When was Dr. Zakir Hussain elected the President of India?

6. We become prejudiced against others because we know nothing of them.
Why do we become prejudiced against others?

7. A book is the most astonishing invention of man.
What is the most astonishing invention of man?

8. A policeman was directing the traffic.
What was a policeman doing?

9. World Heart Day is celebrated on 24th September.
When is World Heart Day celebrated?

10. You learn to write by continuous practice.
How do you learn to write?

KSEEB Solutions

11. Scientific knowledge shows how things really work
What shows how things really work?

12. They went to the park yesterday.
Where did they go to yesterday?

Leave a Comment

error: Content is protected !!